Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Fra VG 30.08.18:

Hele 68.000 husstander har konkrete planer om å kjøpe seg en fritidsbolig i utlandet nå. ( I November 2016 var tilsvarende tall 50.000 - 60.000 ). I mars var begeistringen enda større.

Årsaken til at interessen har kjølnet noe kan være den utrolig flotte sommeren vi har bak oss, tror Bjørn-Erik Øye, partner i Prognosesenteret, som har fått utført den ferske undersøkelsen.I mars, sist vi målte dette, var det 85.000 husstander som hadde konkrete planer om å kjøpe feriehus i utlandet, og det er det høyeste vi har målt noen gang. Da var det faktisk flere som ville kjøpe bolig i utlandet enn hytte i Norge, sier Øye til VG.

Syden i Norge

At det synker litt, kan skyldes vær og vind og at det har vært Syden i Norge. Samtidig er 68.000 fremdeles et høyt nivå, det sier noe om kjøpekraften her til lands. Men det er litt mer normalt enn sist, sier Øye, og peker på at de fleste som har planer om å kjøpe feriebolig er over 45 år.

Spania er mest populært blant dem som vurderer kjøp i utlandet. 23 prosent av de spurte kan tenke seg en fritidsbolig her, etterfulgt av Sverige (19 prosent), Danmark (12 prosent), Hellas (10 prosent), Italia (8 prosent), Frankrike (6 prosent) Thailand (6 prosent) Tyrkia (4 prosent) og andre land i resten av verden 12 prosent.

0